2017-07-13 15:13:44• hírek • Szatmár.ro

Az elmúlt egy év és a folytatás

Egyéves mandátumának kiértékelését tartotta csütörtökön délben Kereskényi Gábor polgármester.

„Június 23-án múlt egy éve, hogy hivatalosan is Szatmárnémeti polgármestere lettem. Ezért döntöttem úgy, hogy kiállok önök elé és beszámolok arról, hogy mit sikerült megvalósítanunk az elmúlt 12 hónapban és melyek azok a terveink, amelyeket a következő időszakban szeretnénk kivitelezni” – kezdte beszámolóját.

Röviden felvázolta a helyzetet, amiben átvette a polgármesteri hivatal vezetését – útkarbantartási szerződés hiánya, pályázatok illetve dokumentációk hiánya, zavaros és átláthatatlan működés -, és beszélt a jelenlegi, normalizált helyzetről is.

Az elmúlt egy év talán leglátványosabb része az útfelújítás volt, hiszen a legrosszabb, legelhanyagoltabb részeken kezdtek dolgozni. Megújult például az Independentei sugárút, a Jubileului utca, a Depozitelor utca és most dolgoznak a Gorunului utcában. Teljes felújításon esett át mások mellett az Arad, Ion Creanga, Toamnei, Fraternitatii, Egalitatii utca, illetve a Ioan Slavici utca egy része, valamint most is dolgoznak az Ana Ipatescu utcában.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy 2012 és 2016 között a modernizálás 2 centi aszfaltréteg leöntését jelentette. Most viszont új alapot, geotextil-réteg lefektetését, új járdákat, szegélyköveket és kopóréteget jelent.

2017-ben felújítják még az 1 Iunie, Lunca Sighet, Marasti, Busuiocului, Marilor, Ferestrau utcát és a Depozitelor egy újabb részét. Dolgozni fognak a Batizi út környékén a Vlahuta, Ceferistilor, Bixadului, Livada, Locomotivei, Masinistilor utcákban is.

Három évvel a nagy garázsbontás után pedig parkolóépítés kezdődött a 17-es lakónegyedben, illetve a Carpati-negyedekben. Négynek az építése megkezdődött, további hét következik még idén.

Kereskényi nagy lépésnek nevezte a harmadik Szamos-híd finanszírozási rendeletének miniszteri aláírását, valamint a tényt, hogy hamarosan megkezdődik Szatmárnémeti elkerülőútjának az építése.

Idén nagy erőkkel dolgoznak a történelmi központ felújításának előkészítésén – az épületek állapotát már felmérték, tulajdonjogi viszonyaikat is kibogozták. Emellett az új városközpontban is dolgoznak, idén felújítják a rendezvénygödröt és új térkövek kerültek a tér egy részére.

A polgármester magyar nyelvű beszámolója ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: